Šećeri

Prirodni Šećer Prirodni šećer se nalazi u hrani i piću zajedno sa vitaminima i mineralima. Primeri: voćni šećer (fruktoza) i mlečni šećer (laktoza) koji se

Read More »

Proteini

Šta su proteini, u kojoj meri su nam potrebni i koliko jedemo proteina dobijenih iz mesa? Šta su proteini? Proteini se nalaze u većini namirnica,

Read More »

Ko su fleksiterijanci i drugi?

Sve je više poluvegeterijanaca, odnosno biti fleksiteran. Koja je tačno razlika izmedju ishrane vegeterijanskim i veganskim jelima i toga što smo fleksitarci I pesketarci?  Vegani 

Read More »

Sve o jajetu

Jaja imaju svoj svetski dan – drugi petak u Oktobru. Daju najbolje proteine, a jedu ih narodi iz svih religija širom sveta. Ni jedna druga

Read More »

So

Kada govorimo o jestivoj soli koju konzumiramo, govorimo o natrijum hloridu ili mineralnim smešama koje su uglavnom natrijum hlorid. To je jedno od najstarijih i

Read More »

Prednosti zamrznute hrane

Zamrzivač je potpuno prirodan način za čuvanje hrane, a hrani daje duži rok trajanja. Naročito u sezoni svežih proizvoda, povrća i voća, pogodno je određenu

Read More »